0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Велосипед – доступна свобода пересування, що потребує ретельного догляду. Частина друга

Велосипед – доступна свобода пересування, що потребує ретельного догляду. Частина друга

31.01.2022

На минулому тижні ми почали розповідати про те, як доглядати за велосипедом. Ми поговорили про те, як доглядати за цепом: як його мити та змащувати. Сьогодні ж ми поговоримо про догляд за іншими не менш важливими деталями ровера.

Розпочнемо ми сьогоднішній матеріал з гальмівної системи. Чи не найпоширеніше питання, пов’язане з гальмівною системою – це чому скріплять гальма? Причини такого неприємного звуку здебільшого або у забрудненні або у зношеності гальмівної системи. Для запобігання ж передчасному зношенню гальм варто регулярно чистити обід коліс від залишків гуми, що залишились там внаслідок використання гальмівних колодок. Робити це варто за допомогою бензину. Ще одна важлива порада – це своєчасно проводьте чистку самих колодок.

Не менш важливою частиною велосипеду є й амортизатори. Та як правильно доглядати за цією деталлю? Типи обслуговування можна поділити на два:

  1. Проміжне обслуговування. Це, головним чином, догляд за так званими «ногами» та «штанами». Ця пара тертя хоч і захищена гумовою вставкою, та це не захищає ці елементи на 100% і туди з рештою потрапляють пил та вода. При проміжному обслуговуванні треба зняти «штани», почистити їх зсередини та замінивши мастило встановити їх назад.
  2. Повний цикл обслуговування. Цей тип обслуговування передбачає заміну масла та ущільнювачів. Для цього потрібно комплект відповідних інструментів та пізнання у будові вилки амортизатора велосипеда. Якщо ж вам не вистачає або спеціальних інструментів, або знань – не експериментуйте та зверніться до фахової майстерні.

На останок дамо відповідь на ще одне поширене питання, а саме: як саме можна мити велосипед? Для цього вам знадобиться тепла вода, кілька ганчірок, стара зубна щітка та миючий засіб. Ланцюг варто зняти та очистити його окремо, ми писали раніше як саме це зробити.

Починати мийку варто знизу, бо саме там знаходиться найбільший пласт бруду. Потім потрібно пройтися по іншим частинам рами. Колеса варто зняти і промити окремо. Під час мийки варто уникати «вразливих» місць велосипеда, наприклад, підшипників, вилки тощо. Наостанок потрібно насухо протерти веломашину сухою ганчіркою.

Сподіваємось, що завдяки цим порадам ви суттєво продовжите життя своєму велосипедові. Та раптом вам знадобляться гроші на будь-що – ви завжди можете звернутись до нас, адже у «Благо» завжди є план «Б» для вас!