0 800 30 30 32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 800 30 30 32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Нова робота починається з… резюме!

Нова робота починається з… резюме!

29.11.2021

У різні періоди життя, напевно, кожна людина замислювалась над зміною роботи. Та з чого почати пошук? Звісно зі складання резюме. Адже саме від того наскільки правильно його складеного залежить успіх подальшого працевлаштування. У цьому матеріалі ми дамо декілька практичних порад щодо складання цього важливого документу.

Одразу варто зауважити, що не існує шаблону ідеального резюме на всі випадки життя. Фахівці радять під кожну конкретну вакансію модифікувати, або ж створювати окреме резюме. Та що, власне, туди вписувати?

Для початку проведіть таке собі дослідження: перечитайте п’ять – шість різних оголошень про схожі вакансії та з’ясуйте, що саме потрібно роботодавцям. З’ясувавши це можна приступати до створення власного інструменту майбутнього працевлаштування.

Існують кілька загальних правил та принципів щодо того яку саме інформацію та у якій послідовності варто вносити у резюме. Перш за все воно має бути не більшим за 2 сторінки формату А4 та має об’єктивно висвітлювати ваші сильні сторони та досягнення.

Перш за все вкажіть особисті дані: ім’я, прізвище та контактні дані – телефон та електронну пошту. Вся інша особиста інформація вже залишається на ваш розсуд. Після особистої інформації вкажіть вашу ціль: на яку саме вакансію ви претендуєте?

Далі варто описати свої сильні сторони: навички, особисті якості, досягнення тощо. Цей розділ має займати не більше кількох рядків та одразу приковувати увагу. Наприклад, якщо посада передбачає віддалену роботу, то варто вказати, що ви дисциплінований та завжди дотримуєтесь дедлайнів. Та не пишіть забагато – детальні приклади ви завжди зможете привести під час співбесіди.

Після вступної частини зосередьтесь на розкритті свого досвіду роботи. Починати варто з останнього місця роботи та рухатись у зворотному порядку. В описі вкажіть де саме ви працювали, як довго та обов’язково зазначте свої обов’язки. Під час опису детальніше розкажіть про той досвід, який найбільше підходить вакансії на яку ви претендуєте.

Після опису свого трудового шляху зробіть те саме у такому ж порядку щодо освіти. Починаючи з останнього Alma Mater перерахуйте де саме ви навчались, яку кваліфікацію та професію здобули, які курси чи тренінги пройшли. Ці данні дуже важливі для майбутнього роботодавця.

На останок, склавши резюме, перед відправленням на омріяну вакансію додайте супровідний лист, який допоможе вам привернути увагу роботодавця. У листі вкажіть, чому вас цікавить саме ця вакансія, повідомте коротку інформацію про себе, опишіть свої переваги як кандидата.

Дослухавшись до цих порад ви неодмінно отримаєте роботу своєї мрії, а для всього іншого у вас завжди є  план «Б».