0 800 30 30 32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 800 30 30 32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Не дорога оренда – як зекономити на оренді житла?

Не дорога оренда – як зекономити на оренді житла?

22.11.2021

Щодня сотні й тисячі людей приїжджають до столиці України у пошуках кращої долі і всім цим людям потрібно житло. Хтось перебирається до столиці, бо вже має роботу, хтось – тому що тільки шукає своє призвання, а хтось просто виїздить з попереднього житла та шукає нове для оренди. Та і перші й другі та треті зацікавлені якомога більше зекономити на оренді квартири. У цьому матеріалі ми дамо кілька корисних порад за допомогою яких ви зможете істотно заощадити.

Пошук житла завжди починається з вибору району. І як би не манили красиві будівлі у самому центрі, з метою економії варто придивитись до спальних районів. Ба більше, серед усіх будівель радимо звернути увагу на ті, що зведені до 2000 року, адже внаслідок застарілого зовнішнього вигляду, комунікацій та інфраструктури квартири у таких будинках будуть дешевші.

У процесі пошуку та підбору майбутнього орендованого житла звертайте увагу на недоліки. Кожна подряпина на шафі, несправний кран або пошкрябаний паркет можуть вилитись вам у копійочку. Натомість якщо ви вчасно помітите недоліки, то зможете запропонувати усунути їх коштом оренди.

Обравши житло обов’язково підпишіть договір про оренду. Договір про оренду – це могутній інструмент який захистить ваші права та чітко розмежує обов’язки як орендаря, так і орендодавця. Крім того, чи не найвагомішою перевагою договору перед усними домовленостями – є чітка фіксація ціни за оренду. Іншими словами: якщо у договорі прописана конкретна сума за оренду квартири, то власник не зможе просто так підвищувати її коли йому забажається.

Разом і воза тягти легше. Знайшовши собі співмешканця ви не тільки зможете розділити орендну плату, а й комунальні платежі у тому числі плату за світло, інтернет, воду та опалення.

Заощаджуйте на комунальних витратах. Навіть знайшовши співмешканця нехтувати економією цієї статті витрат не варто. Перевірте чи встановлено у квартирі лічильники та якщо після огляду приміщення ви не виявите приладів обліку – неодмінно займіться їхнім встановленням. По-перше, це допоможе вам надалі платити лише за те, що ви використали, а по-друге, вартість встановлення так само можна буде вирахувати з щомісячної плати.

Не варто забувати й про двотарифний лічильник за допомогою якого можна підключити нічний тариф на електроенергію. Тоді у період з 23:00 до 07:00 тариф буде нижчим чи не вдвічі.

Скориставшись цими порадами ви зможете вигідно для себе орендувати квартиру вашої мрії! А для всього іншого у вас завжди є план «Б»