0 800 30 30 32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 800 30 30 32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Найкращі друзі дівчат – діаманти?

Найкращі друзі дівчат – діаманти?

18.10.2021

Діаманти – камені оповиті міфами та таємницями. Невимовно красиві вони притягують погляди абсолютно всіх хто бачить їх. Вони стоять сотні тисяч, а формуються у надрах землі протягом мільйонів років. Та на що ж дивляться ломбарди і як саме вони оцінюють діаманти?

Перш за все варто відзначити, що не у будь якому відділенні спеціалісти зможуть гідно оцінити дорогоцінний камінь. Річ у тім, що оцінка дорогоцінний каменів це процес який потребує фахових знань та спеціального обладнання. Саме з цієї причини деякі ломбарди приймають вироби з діамантами як лом за ціною дорогоцінного металу.

Для професійної оцінки коштовних каменів та ювелірних виробів з їх використанням треба звернутись до гемолога. Саме гемологи це ті люди які знають все про діаманти — їхню вартість, досконало володіють необхідним обладнанням та здатні відповісти на будь-яке питання щодо дорогоцінних каменів.

 Отже, ви знайшли потрібне відділення ломбарду де є спеціаліст відповідної кваліфікації. Тепер постає питання на, що саме буде дивитись гемолог. Експерт за допомогою спеціального обладнання визначить ключові характеристики коштовності.

Перший і, напевно, найпопулярніший критерій це вага, вона ж carat weight яка вимірюєтеся у каратах і дорівнює приблизно 0,2 грама Всі камені поділять на три групи: маленькі, середні та великі. Великими вважаються діамантами такі, що більші за 1 карат.

Колір (Color) – не менш важлива особливість діаманту. Найціннішими вважаються безбарвні, білі, рожеві та блакитні камені. У той час як найпоширеніші відтінки це коричневий та жовтий.

Чистота (Clarity) це ще одна складова вартості каменю. Під чистотою гемологи мають на увазі відсутність внутрішніх і зовнішніх деформацій, відсутність у діаманті включень, тріщин та сколів.

І останнім критерієм на який звертають увагу спеціалісти це огранка (Cut). Цей критерій залежить лише від ювеліра який надавав огранку каменю. Геометричні форми безпосередньо впливають на заломлення світла і бездоганність блиску розкриваючи повною мірою красу діаманту.