0 800 30 30 32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 800 30 30 32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Кредит під заставу: плюси та мінуси

Кредит під заставу: плюси та мінуси

11.10.2021

Так вже повелося, що слово «Кредит» викликає у переважної більшості людей пересторогу та навіть відразу, адже асоціюється з боргами. А надто кредит під заставу, адже «ломбарди обманюють та хочуть лише обдерти нас всіх до нитки». У цьому матеріалі ми спробуємо розвіяти міфи про ломбарди та кредит під заставу майна.

Головною перевагою позики під заставу є відсутність репутаційних та емоційних ризиків. Що це означає? Зазвичай, коли людина переживає тимчасові фінансові труднощі  то вона розглядає кілька варіантів: позичити у друзів чи родичів, скористатись кредитною карткою або ж звернутись до ломбарду. Розгляньмо почергово плюси та мінуси кожного з варіантів.

Звернутись до друзів або ж родичів здається простим, логічним та зручним виходом зі складної фінансової ситуації. Проте у цьому разі в більшості випадків ви зіткнетесь з купою питань на кшталт «а для чого тобі?», «у тебе, що грошей нема?», «коли повернеш?» та ще мільйон подібних питань. Крім того, не варто забувати про можливі ризики серед яких чи не найголовніший – це зіпсовані відносини з друзями та родичами.

Кредитні картки наразі чи не найпопулярніший вихід зі складного фінансового становища. Але простий та, здавалося б, ефективний вихід з скрути криє в собі підводні камені. Наприклад кредитний ліміт не одразу покриває потреби позичальника, а відсотки після спливу пільгового періоду можуть неприємно здивувати будь-кого.

Що ж чекає на позичальника у ломбарді? Перше – це відсутність колекторів. Оскільки кредит видається під заставу майна, то у разі неповернення клієнтом боргу фінустанова просто реалізує заставу. Друга неабияка перевага це анонімність. У ломбарді не спитають для чого вам гроші, не будуть дзвонити вам посеред ночі та не зіпсують вам кредитку історію.

Підсумовуючи переваги та недоліки кожного з наведених прикладів можна сміливо констатувати, що ломбард, на тлі кредитних карток та позики у друзів чи родичів, має більше переваг та виглядає значно спокійніше.