0 800 30 30 32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 800 30 30 32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Як купити телефон, частина друга – весь цей «фарш»

Як купити телефон, частина друга – весь цей «фарш»

21.02.2022

На минулому тижні ми з вами розібрались які функції у смартфоні важливі відповідно до потреб власника пристрою. Та це досить поверхневі знання та для того, щоб обрати насправді кращий смартфон за свої гроші варто зануритись всередину гаджету. Саме цим ми сьогодні і займемось.

Та почнемо ми з серця будь-якого телефону – з процесора. Саме процесор відповідає за швидкість роботи  пристрою, швидкість завантаження застосунків та багатозадачність. Відразу зауважимо, що купляти найтоповішу модель телефона з неймовірно потужним процесором немає сенсу. Проте і економити на телефоні з застарілим чіпсетом не варто оскільки у такому випадку телефон працюватиме повільно. Отже, дивлячись на процесор зверніть увагу на моделі з шістьма ядрами у процесорі та тактовою частотою мінімум 1,6-1,8 ГГц (GHz). Телефон з таким процесором точно не буде повільним.

Наступним пунктом розгляньмо таку важливу деталь телефону як екран. І головне, на що треба звернути увагу це технологія за якою зроблено цю деталь. Наразі найпоширеніших технологій дві: IPS та AMOLED. Перша з них забезпечує екранам досить насичену та чітку картинку та використовується більшою мірою у бюджетних моделях. Якщо ж для вас картинка грає ключову роль – тоді придивіться до моделей оснащених AMOLED-дисплеєм. Зверніть увагу і на роздільну здатність екрану. Чим більший екран – тим більшим має бути цей показник.

Наступною зупинкою стане камера. Зазвичай більшість користувачів звертають увагу на мегапікселі і вважають, що чим їх більше, тим чіткіше буде зображення. Проте можемо з упевненістю сказати, що це не головний показник. Значно важливішими за кількість мегапикселів у камері телефону є оптика модулів та діафрагма. Діафрагма позначається F/1.7, F/1.8,  F/2.0 і так далі. Чим цей показник нижчий – тим якісніші будуть фото. Якщо ж говорити про оптику, то продукція компаній Samsung та Sony зарекомендували себе як одні з найкращих на ринку.

Завершуючи сьогоднішній матеріал поговоримо про батарею. І тут важливо розуміти ваші потреби: якщо цей телефон буде належати, скажімо, школяру або використовуватися в якості додаткового пристрою, то звертати увагу на кількість міліампер-годин не варто. А ось в іншому випадку варто розглядати пристрої з якнайбільшим показником ємності батареї. Сучасні телефони оснащуються акумуляторами на 3500 мАгод і більше.

Тепер ви знаєте на яких ключових показниках мобільного телефону варто загострити свою увагу, щоб пристрій вірою та правдою служив вам якнайдовше. Та не забувайте, що ви завжди можете придбати «Як новий» мобільний телефон у мережі ломбардів «Благо» за надзвичайно вигідною ціною!