0 800 30 30 32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 800 30 30 32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Інтернет, базар або ломбард?

Інтернет, базар або ломбард?

13.09.2021

Кожен з нас у різні періоди життя продавав техніку. Хтось хотів оновити свій гаджет, хтось – позбутись непотрібного інструменту, а хтось – через тимчасову фінансову скруту. Найпопулярніші методи реалізації свого майна це: продаж через інтернет, візит на радіоринок та ломбарди. Зараз ми розглянемо плюси та мінуси кожного з цих методів.

Почнемо з чи не найпопулярнішого сьогодні методу, а саме: реалізація через інтернет. Наразі існує безліч сайтів, за допомогою яких, ви у кілька кліків можете виставити оголошення про продаж, скажімо, телефону. У такому випадку ви самі встановлюєте ціну на свій товар.

Але, за привабливістю самому встановлювати ціну стоїть і небезпека бути ошуканим. Точної кількості методів інтернет – шахрайства, напевно не відомо але, за даними дослідження порталу OLX за останні півроку кількість українців, що зіткнулась з онлайн-шахрайством сягнула 45%. І саме тому цей варіант не виглядає найнадійнішим серед усіх.

Проте, чи не у кожному великому місті є так звані радіоринки, і це виглядає альтернативою продажу свого майна через інтернет. Дійсно, така система продажу виглядає доволі просто. Все, що потрібно це приїхати до потрібної локації, обрати серед торговців того, який запропонує найкращу суму та завершивши обмін товар на гроші спокійно поїхати додому.

 У цій схемі є лише один, проте суттєвий недолік, а саме: покупці вживаних товарів на таких ринках зазвичай дуже сильно занижують вартість майна. Іншими словами, якщо реально ваша власність коштує 2000 гривень, то куплять його у вас такі майстри мало не за 700 гривень, а то і дешевше.

Що ж до ломбардів? Ну по-перше – ломбарди працюють прозоро та в рамках закону. Це означає, що жертвою шахрайства ви точно не станете. По-друге – у ломбарді передбачено декілька варіантів кредитування під заставу, тобто ви можете як продати своє майно, так і закласти його з опцією викупу назад. По-третє ломбард видає до 80% ринкової вартості заставного майна. Іншими словами ви отримаєте майже стільки ж як і у випадку продажу через інтернет.

Підсумовуючи все написане, можемо констатувати, що саме ломбарди чи не найнадійніший та найвигідніший спосіб реалізувати своє майно безпечно та вигідно для вас.