0 800 30 30 32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 800 30 30 32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Довге життя: як правильно доглядати за побутовою технікою 2.0 – плита та духовка

Довге життя: як правильно доглядати за побутовою технікою 2.0 – плита та духовка

25.10.2021

Всі ми любимо смачно попоїсти. Смажена картопелька, запечена курка та смачний борщ: від усього цього течуть слинки при одному лише згадуванні цих страв. Кухонна плита вірою та правдою служить людям значно спрощуючи життя. Та плита як і будь-який прилад потребує догляду. У цьому матеріалі ми дамо декілька практичних порад по догляду за плитою.

Спершу варто зауважити, що догляд за плитою напряму залежить від матеріалу з якого ця сама поверхня зроблена. Для кожного типу поверхні варто підготувати засіб, який не пошкодить поверхню. У разі якщо під рукою немає необхідного розчину можна використати звичайний теплий мильний розчин. Звісно він не дасть такого ж ефекту як спеціальний засіб, але досить добре впорається з брудом та не пошкодить поверхню плити, як це може зробити, та ж сода, якою традиційно видаляли бруд з поверхонь певний час тому.

Та кухонна плита це не лише поверхня. Чистота духовки вливає на смак, якість та довговічність цього приладу. Фахівці рекомендують мити духовку відразу після приготування у ній жирних страв, адже застиглий жир не тільки важче відмити, крім того, він вливає на смак та аромат страви.

Є багато способів зробити духовку чистою ми ж виділили три з них. Перший з них – піролізний метод, один з найефективніших та на жаль доступний не всім власникам кухонних плит. Суть такого методу очищення полягає у активації спеціального режиму, завдяки якому температура всередині духовки сягає 500° у той час, як двері блокуються. По завершені цієї процедури все що вам лишається – це протерти духовку зсередини вологою ганчіркою.

Проте, якщо ваша плита не оснащена такою функцією, то для вас підійде інший, досить поширений метод очищення духовки, а саме – чищення паром. Цей метод напрочуд простий та зрозумілий: у глибоке деко злийте 200 мілілітрів води та поставте його у розігріту до 120° духовку на 20 хвилин. Через вказаний час просто протріть духовку ганчіркою.

Ну і на останок розкажемо про зовсім традиційний метод догляду та утримання у чистоті духовки – це ручний метод очищування від бруду та жиру. Тут все просто: виймаєте всі поверхні які знімаються: решітки, листи, напрямні та ретельно миєте їх. Далі ганчіркою та знежирюючим засобом старанно вичищаєте все всередині та встановлюєте назад всі демонтовані елементи.

Утримуючи свою плиту у чистоті ви значною мірою продовжите їй життя та збережете оригінальний смак страв. А для всіх інших обставин у вас завжди є план "Б".