0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
'Золоті' скарби Срібної Землі

"Золоті" скарби Срібної Землі

06.08.2014

Ці поклади у гірському регіоні щонайменше трьох видів. По-перше, це справжнє золото, запаси якого на Закарпаття сягають 25-30 тонн. По-друге, - це вино, й, по-третє, це біле золото - сіль, поклади якої оцінюють у 3,5 мільярди тонн.

Закарпатська область останньої приєдналась до території України, в 1946 році. Це одна з найбільш багатонаціональних областей. Тут легко можна натрапити на вивіски угорською мовою чи навіть опинитись у німецькомовному селі.

Мало хто знає, що в  Закарпатській області найбільші поклади золота. Запаси сягають 25-30 тонн. У 1999  році тут відкрили Мужіївську фабрику, яка зуміла видобути 646 кілограмів золота.

Для звичайних закарпатців справжнім золотом є їхнє вино. Протягом року туристів запрошують на численні дегустації у винні погреби, а двічі на рік влаштовують фестивалі "Червоне вино" та "Божоле".


Історики знають Закарпаття як державу з найкоротшою історією  – всього один день. У місті Хуст 15 березня 1939 року Августин Волошин оголосив про створення Карпатської України, а за декілька годин її захопили угорські війська. Тим не менше за цей день затвердили символіку – жовто-блакитний прапор, гімн "Ще не вмерла Україна" та тризуб. Державною мовою проголосили українську.

Є на Закарпатті і біле золото. Сіль. Копальні Солотвина славились на всю Європу. Німці навіть називали це місто Зальцгрубен  тобто купки солі. Добували її ще з початку заснування міста. Однак досі поклади оцінюють у 3,5 мільярди тонн солі. Тож вистачить всій Європі.

Саме у Закарпатській області є й рідкісний випадок, коли пам'ятник людині поставили ще за її життя. Берталан Берталанович заслужив таку честь за півстолітню роботу сажотрусом, яку він і в поважному віці продовжує виконувати.

 За матеріалами - http://karpatnews.in.ua