0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Золото не думає здаватися

Золото не думає здаватися

06.08.2013

Падіння котирувань золота нижче психологічно важливої ​​позначки $ 1300 за унцію є скоріше нелогічним з урахуванням слабких цифр по американській зайнятості. При цьому основні драйвери зниження у вигляді скорочення лонгів інституційними інвесторами на терміновому ринку, продовження відтоку з ETF-фондів, зниження попиту на монети і висловлювань представників ФРС про швидке скорочення QE на перевірку виглядають вразливими.

Відповідно до звіту COT великі спекулянти вперше за п'ять тижнів скоротили довгі позиції за деривативами на золото. Проте кінцевою датою звітності є 30 червня, тобто дані не враховують розстановки сил після публікації розчаровують Non Farm Payrolls. Закриття лонгів напередодні оголошення результатів засідання FOMC, які цілком були здатні піднести сюрприз і викликати серйозну зміну котирувань, виглядає логічним.

Відтік капіталу із спеціалізованих біржових фондів продовжився в липні, в результаті чого запаси ETF скоротилися на 59 тонн. З початку року фонди втратили 653 тонни (24%). Проте динаміка показника свідчить про уповільнення відтоку, що є позитивним чинником для золота.

Американський монетний двір реалізував в липні 50,5 тис. унцій монет з дорогоцінного металу, що є найнижчим місячним показником за весь 2013 рік. Commerzbank відзначає, що скорочення попиту в середині літа зумовлено сезонним фактором. У цілому з цим твердженням можна погодитися: лише в 2010 році липні видався сприятливим для продажів, в інші роки, починаючи з 2007-го, обсяг реалізації в цьому місяці був нижче середньорічних цифр.

На думку глави ФРБ Далласа Річарда Фішера, FOMC в даний час набагато ближче до скорочення обсягу QE, ніж коли б то не було. Однак слід зробити знижку на те, що пан Фішер є затятим «яструбом». При цьому, як показують опитування Reuters, далеко не всі фахівці підтримують його думку. Якщо за результатами липневого інтерв'ювання 11 з 17 дилерів вважали, що усічення програми покупок облігацій почнеться у вересні, то після публікації останніх даних по ринку праці США, їх кількість скоротилася до 9. Більше того, прогнозований розмір скорочення QE знизився з $ 20 до $ 15 млрд на місяць.

Дійсно, судячи з того факту, що Non Farm Payrolls вийшли гіршими за прогнози експертів, а попередні дані були переглянуті в бік зниження, термін згортання програми кількісного пом'якшення відсувається на невизначений період. Мова, насамперед, йде про те, що основний приріст індикатора обумовлений частковою зайнятістю, а динаміка повної ще далека від ідеалу.

Якщо розраховувати рівень безробіття, виходячи їх повної зайнятості, то підсумок більш ніж у два рази перевищить офіційні дані.

Однак ринку праці не хотілося б сильно стосуватися, оскільки будь-яка надана цифра здатна викликати критику як з боку противників, так і з боку прихильників продовження QE в повному обсязі. Можна лише констатувати, що липневі показники виявилися розчаровують для перших. Цей фактор звужує межі передбачуваного тримісячного торговельного діапазону для золота до $ 1220-1380 за унцію і дозволяє сформувати стратегію середньострокових покупок при подальшому падінні котирувань в область $ 1220-1250 за унцію.

За матеріалами - investcafe.ru