0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
В. Соловйов: При заставі золота видається до 100% його вартості

В. Соловйов: При заставі золота видається до 100% його вартості

22.04.2015

Заставне кредитування часто є єдино можливим рішенням у разі виникнення у людини потреби в швидкому отриманні готівкових коштів. Про це пише газета «Сегодня» у матеріалі «Зайняти до получки».

У коментарі виданню директор з маркетингу мережі ломбардів «Благо» Віталій Соловйов розповів, що потрібно для оформлення кредиту в ломбарді: «Необхідно бути повнолітнім, мати при собі паспорт, ідентифікаційний код і саме заставне майно». За словами експерта, кредити можуть видаватися навіть громадянам інших країн.

Як правило, ломбарди не пред'являють особливих вимог до клієнта, в тому числі не цікавляться його кредитною історією. Тому шанси отримати відмову в кредиті мінімальні, хіба що принесена цінність виявиться не з дорогоцінного металу, заставна техніка буде в неробочому стані або потенційного клієнта виявлять у списку осіб, підозрюваних у шахрайстві, зазначає автор статті.

У заставу в ломбардах приймається широкий спектр предметів: дорогоцінні метали і камені, побутова та електронна техніка, електроінструменти, велосипеди та інше. При цьому, як підкреслив Віталій Соловйов, максимальну суму кредиту можна отримати при заставі золота, так як ломбарди видають до 100% його вартості. «Але клієнтові треба враховувати, що при оцінці вироби беруться до уваги тільки його вага і проба, але не історична або художня цінність. А ось техніку оцінять не більше, ніж в 80% від ринкової вартості », - підсумував експерт.