0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Віталій Соловйов: Із зростанням долара підвищується і оцінка виробів

Віталій Соловйов: Із зростанням долара підвищується і оцінка виробів

02.09.2014

Неповернення за старими кредитами і звичайна нестача коштів в рази скоротили кількість фінустанов, реально продовжують видавати позики населенню. Через це позичальники все частіше йдуть від банків до ломбардів. Про це пише щоденна газета «Вести» в рубриці «Мої фінанси».

У серпні середньою сумою кредиту при оформленні під заставу техніки (ноутбуків, планшетів, мобільних телефонів) стало 700-800 гривень, а ті, хто закладав ювелірні вироби (кільця, сережки, браслети), зазвичай отримували до 1,5 тис. Гривень.

Важливо відзначити, що девальвація гривні зіграла на руку позичальникам. «У міру подорожчання застав через зростання курсу долара, ми проводили переоцінку. Наприклад, якщо виріб із золота спочатку оцінювалося з розрахунку 300 гривень за грам металу, то тепер ціни зросли до 350 гривень », - підкреслив у коментарі виданню директор з маркетингу мережі ломбардів« Благо »Віталій Соловйов.

У той же час, багато ломбардів залежні від банків, тому слідом за останніми влітку їм довелося кілька підняти розцінки на свої позики. «Банки підняли ставки нам, а ми - нашим клієнтам. Але не дуже сильно: при кредитуванні під ювелірні вироби було, наприклад, 0,5% в день, а стало - 0,55%, а при закладанні техніки - ціни піднялися з 1% до 1,1% в день », - пояснив Віталій Соловйов.

Максимальний термін кредитування для більшості ломбардів - 30 днів. При необхідності клієнти можуть пролонгувати договір.