0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Віталій Соловйов: Ми слідуємо рекомендаціям Нацкомфінпослуг

Віталій Соловйов: Ми слідуємо рекомендаціям Нацкомфінпослуг

18.11.2014

На Сході України зростає потреба населення в кредитах під заставу - на тлі заморожування зарплат та інших виплат в регіоні. Тому, незважаючи на всі ризики, більшість ломбардів продовжують свою роботу в Донецькій і Луганській областях. Про це у вівторок, 18 листопада, в розділі «Фінанси» пише газета «Капітал».

«Обсяги кредитування в регіоні значно скоротилися, але ми діємо згідно з рекомендаціями Нацкомфінпослуг - йти назустріч клієнтам», - зазначив у коментарі виданню Віталій Соловйов, директор з маркетингу мережі ломбардів «Благо». Щоб убезпечити співробітників і зберегти майно, великі ломбарди вимушені постійно змінювати графіки роботи, закривати відділення на період погіршення обстановки на сході країни, щодня інкасувати цінності і перевозити їх у спеціальні сховища.

За оцінками Віталія Соловйова, падіння обсягів кредитного портфеля ломбардів в Донецькій і Луганській областях становитиме цього року до 60%. «Східні області зазвичай займали лідируючі позиції за кількістю функціонуючих там ломбардів, більшість з яких працювало з дорогоцінними металами. У зв'язку з військовими діями значна їх частина не змогла зберегти обсяги діяльності на колишньому рівні », - пояснив експерт.

Показники по Сходу суттєво впливають на загальну картину заставного кредитування в країні: регулятор ринку - Нацкомфінпослуг - констатує зниження в першому півріччі обсягів на 17% (257 млн. Грн) порівняно з відповідним періодом 2013 «Обсяги кредитування просядуть до кінця року приблизно на 20% по відношенню до 2013 р, коли загальна сума кредитів була понад 8 млрд. грн », - прогнозує В. Соловйов.

При цьому, загальне падіння обсягів кредитування не відбилося на якості роботи ломбардів: випадки звернення в Нацкомфінпослуг з скаргами від клієнтів поодинокі, підсумовує журналіст «Капіталу» в статті.