0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Велосипед – доступна свобода пересування, що потребує догляду

Велосипед – доступна свобода пересування, що потребує догляду

24.01.2022

Пересування на велосипеді в умовах густонаселеного міста – це зручно, корисно те дозволяє суттєво зекономити. Завдяки регулярному користуванню цим видом транспорту ви суттєво зміцните своє здоров’я, адже велосипед це першокласний тренажер. Та буває так, що він виходить зі строю і потребує ремонту, а інколи й заміни. У цьому матеріалі ми дамо кілька порад щодо того, як доглядати за сталевим конем, щоб він слугував вам якнайдовше.

Хоча сам по собі велосипед – це конструкція не складна та вона вміщає в собі багато деталей, які потребують уважного та ретельного догляду. Кожна така деталь потребує особливого  ставлення.

Почнемо ми перелік таких деталей з ланцюга. Важливість цієї деталі важко, адже саме ланцюг приводить у рух всю конструкцію. Перше, що треба знати про ланцюг велосипеда це те, що він потребує змащування. Та перед тим як використати спеціальне мастило треба ретельно його вимити.

Тут є кілька варіантів: перший – це вимити ціп у розчиннику, а другий – очистити його за допомогою спеціального пристрою. Перший варіант якнайкраще підходить для ланцюгів з  роз'ємними ланками, другий – для всіх інших типів. Для того, щоб вимити цю деталь за допомогою розчиннику треба спершу її зняти після чого помістити у пластикову пляшку з розчином та як слід збовтати місткість. Після цих цій достатньо просто промити ціп під водою. Другий спосіб ще простіший – потрібно просто залити засіб для чищення у спеціальну місткість, закріпити пристрій на ланцюгу та прокрутити його кілька разів.

Після того, як деталь очищено її можна змащувати. І тут є кілька варіантів, а саме три:

  1. Змастити кожну ланку окремо;
  2. За допомогою аерозольного спрею;
  3. Зняти ціп та виварити її у густому по консистенції змащувальній речовині.

Після оброблення всіх ланок, варто прибрати надлишки мастила ганчіркою, в іншому випадку на змащені місця налипне пил, що може призвести до подальшої поламки. Повторювати цю процедуру варто кожні 80 – 100 кілометрів. Придбати мастила можна у спеціалізованих магазинах.

Та якщо ви раптом відчуєте, що вам більше не потрібен ваш велосипед – ви завжди можете позбутись його з максимальною вигодою для себе завдяки «Швидкому рішенню»! Переходьте за посиланням https://bit.ly/3pVGJ6b та отримайте найвигіднішу ціну за те, що вам не потрібно!