0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Догляд за прикрасами з камінням – особливості та тонкощі процесу

Догляд за прикрасами з камінням – особливості та тонкощі процесу

03.12.2021

Ювелірні вироби з дорогоцінним камінням завжди приковують погляди оточуючих. Вироби із золота найчастіше інкрустуються діамантами, смарагдами, сапфірами, рубінами та іншими дорогими та рідкісними мінералами. Для срібла, зазвичай, використовуються більш доступні камені. Таким чином, стати власником вишуканого дорогоцінного виробу можна за будь-яких фінансових можливостей.

Та незалежно від вартості кожна прикраса потребує належного догляду, завдяки якому вона не втратить своєї привабливості упродовж тривалого часу, а згодом навіть стати чудовим подарунком для дітей чи онуків. У цьому матеріалі ми дамо декілька порад щодо того як правильно доглядати за ювелірними виробами з дорогоцінним камінням.

Перше, що ми порадимо – це бережіть від прикраси від косметики та не допускайте потрапляння на них  кремів, лаків для волосся, пудри та інших косметичних засобів. Недарма у француженок є така приказка: «Прикраси – це те, що вдягається в останню чергу, а знімається – в першу».

Прикраси з великими вставками, що виступають, краще не одягати під верхній одяг: так можна не тільки забруднити виріб дрібними ворсинками від тканин, але і втратити камінь.

Крім того, перед сауною, басейном, спа та іншими процедурами виріб треба обов’язково знімати. Також прикраси не варто одягати у тренажерний зал. Контакт із вологою може негативно позначитися на зовнішньому вигляді як самого металу, так і  дорогоцінних каменів. Крім того, деякі камені (бурштин, смарагд, турмалін) досить тендітні. При випадковому ударі вони можуть тріснути і розбитися.

Зберігання таких прикрас також потребує окремої уваги. Так прикраси з камінням рекомендується зберігати в окремих боксах чи непрозорих текстильних мішечках. Ця умова пов'язана з багатьма причинами:

  • Деякі дорогоцінні камені (блакитний топаз, перли, аметист, рожевий кварц тощо) вицвітають під впливом сонячного світла.
  • При контакті з гострими елементами біжутерії або виробами з дорогоцінних металів на поверхні каменів можуть з'явитися мікротріщини. Через це вони помітно потьмяніють, і прикраса виглядатиме скромніше.
  • Між елементами закріпок та ажурними лініями, що утворюють візерунки, при відкритому зберіганні осідає пил, який потім дуже важко видалити.

Догляд за прикрасами краще здійснювати використовуючи спеціальні засоби для чищення і серветки, що продаються в ювелірних відділах. Для видалення пилу можна продути важкодоступні місця феном (холодним повітрям). Та у більшості випадків краще довірити золото чи срібло досвідченому ювеліру.