0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Вартість золота перевищила рівень 1400 доларів за тройську унцію

Вартість золота перевищила рівень 1400 доларів за тройську унцію

27.08.2013

Вартість золота вчора після тримісячної перерви перевищила рівень $ 1400 за тройську унцію - інвестори з меншим оптимізмом дивляться на перспективи відновлення економіки США. В результаті найбільший в світі біржовий золотий фонд SPDR Gold Trust збільшив активи за два тижні на 11 тонн, пише Комерсант-Україна у статті "США стимулювали золото".

У понеділок ціна на золото вперше з початку червня піднялася вище рівня $ 1400 за унцію. За даними агентства Reuters, протягом дня його вартість досягала $ 1406 за унцію, що на 0,7% вище значень закриття п'ятниці. За останні два місяці золото подорожчало більш ніж на 17%. Впевнене зростання цін у цей період продемонстрували й інші дорогоцінні метали. Срібло піднялося в ціні на 32%, до $ 24,3 за унцію, платина і паладій - на 19%, до $ 1547 і $ 750 за унцію відповідно.

Черговий виток інвестиційного інтересу до дорогоцінних металів спровокували слабкі показники економіки США. Вчора міністерство торгівлі США повідомило, що обсяг замовлень на товари тривалого користування в країні скоротився в липні на 7,3%. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зниження показника лише на 4%. «Черговий показник говорить про уповільнення відновлення економіки США. Це знижує ймовірність того, що ФРС приступить найближчим часом до жорсткості монетарної політики », - зазначає директор Simargl Capital Дмитро Садовий. Саме побоювання швидкого згортання програми монетарного стимулювання економіки США були одним з ключових факторів зниження цін на золото в цьому році.

Інтерес інвесторів відбився на активах профільних фондів, що працюють на ринку дорогоцінних металів. Вчора найбільший в світі золотого фонду SPDR Gold Trust відзвітував про фізичних запасах золота: в кінці минулого тижня вони виросли до максимального за місяць значення - 920,13 т, що на 6,6 т вище значень четверга. Так стрімко активи фонду не росли з жовтня 2012 року. Тоді на тлі введення ФРС нової програми стимулювання економіки активи виросли за один день на 7 т - до 1340 т. За останні два тижні вкладення фонду в дорогоцінний метал виросли на 11 т. Втім, цю корекцію поки не можна назвати істотною - за попередні сім місяців інвестори забрали з фонду більше 430 т золота.

У відсутність кроків з посилення монетарної політики з боку ФРС зростання цін на золото продовжиться, вважають учасники ринку. «Якщо інвестори почують від американського регулятора натяки на те, що скорочення програми стимулювання буде відкладено до початку наступного року, то їх інтерес до сировинних активів і металам, в тому числі до золота, знову виросте», - вважає старший портфельний керуючий КК «Капітал '» Вадим Біт-Аврагам. В умовах відновлення інвестиційного попиту в поєднанні з високим споживанням металу з боку промисловості та ювелірної галузі вартість золота може відіграти велику частину падіння, що сталося з початку року, резюмував Дмитро Садовий.

За матеріалами - minfin.com.ua