0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Ринок золота завмер в очікуванні рішень ФРС і ЄЦБ

Ринок золота завмер в очікуванні рішень ФРС і ЄЦБ

30.07.2013

Золото на світовому ринку на поточному тижні може торгуватися в широкому діапазоні - 1275,0-1396,0 доларів за тройську унцію, на тлі очікувань рішень ФРС і ЄЦБ з процентних ставок.

За прогнозами аналітиків FOREX CLUB в Україні, вплинути на котирування дорогоцінного активу також може і макроекономічна статистика. Важливої ​​для ринку стане публікація американських даних за індексом менеджерів із закупівель PMI від Інституту управління поставками в промисловому секторі, кількості нових робочих місць від агентства ADP і зміни числа зайнятих у несільськогосподарському секторі за липень, попередні цифри з ВВП США за другий квартал.

Волатильність на ринку золота може посилитися, якщо ЄЦБ піде на зниження ключової процентної ставки. Однак, на думку аналітиків, ситуація в Європі поки що не вимагає рішучих дій, тому можна очікувати, що це засідання пройде без серйозних змін у монетарній політиці.

Вартість золота на світовому ринку за підсумками минулого тижня підвищилася на 2,87% до 1333,06 доларів за тройську унцію.

Нагадаємо, офіційні спотові ціни на золото в п'ятницю 26 липня в Нью-Йорку склали 1334 дол за унцію (+2,94% за підсумками тижня). Одним з факторів підтримки вартості золота останнім часом стало падіння глобальних реальних процентних ставок. Зниження ставок традиційно викликає зростання котирувань золота, оскільки це стимулює інвесторів вкладатися в менш ризиковані активи. Тримісячна кореляція золота до глобальних реальним процентних ставках в даний момент становить "мінус" 0.89, що є найбільшою негативною кореляцією майже за два роки.

Минулого тижня Міжнародний валютний фонд (МВФ) опублікував дані щодо зміни запасів золота на рахунках центральних банків різних країн. Серед "постійних" покупців - центральні банки РФ, України, Казахстану та ще низки країн. Свої запаси помірно скоротили Туреччина та Німеччина.

По матеріалам delo.ua