0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Рекомендації Віталія Соловйова: Як обрати ломбард

Рекомендації Віталія Соловйова: Як обрати ломбард

13.02.2017

До вибору ломбарду необхідно підходити дуже відповідально: краще віддавати перевагу перевіреним установам, з гарною репутацією. Про те, які чинники врахувати при оцінці надійності і компетентності ломбарду, в своїй колонці для видання «2000» пише Віталій Соловйов, директор із маркетингу мережі ломбардів «Благо».

«Рекомендуємо співпрацювати з великими мережами, що мають широку географію представництв і багаторічну історію роботи на ринку. Вже безпосередньо на місці обов'язково перевіряйте наявність і повноту інформації в «Куточку споживача», - підкреслює Віталій Соловйов.

Визначившись із ломбардною мережею, потрібно уточнити, що можна принести в якості застави. Найбільш популярні види застави - дорогоцінні метали, побутова та електронна техніка. «Зверніть увагу, як оцінюють ваш виріб, - рекомендує експерт. - Так, у великих мережах ця процедура чітко прописана, і фахівці відділень неухильно її дотримуються. Відповідно до стандартів, середній час на оцінку дорогоцінних металів не перевищує 3-5 хвилин, техніки - 5-10 хвилин».

Підписуючи кредитний договір, клієнту необхідно звернути увагу на кілька ключових пунктів, які в ньому відображені: строки надання і сума кредиту, відсоток за користування кредитними коштами. Крім цього, повинні бути присутніми опис предмета застави, його оціночна вартість, термін, протягом якого виріб буде гарантовано очікувати на свого власника.

«Не забувайте уточнювати наявність пункту в документі про відсутність претензій до клієнта в разі несплати за договором. При оформленні кредиту обов'язково повинен видаватися фіскальний чек. Уникайте кредитних установ, що не дотримуються цієї норми. Перевіряйте також, щоб вага виробу, який показали ваги, збігалася з тим, що прописується у договорі», - підсумовує Віталій Соловйов.