0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Екзотичні види золота

Екзотичні види золота

10.11.2015

Коштовності та ювелірні прикраси - це бажані речі в якості подарунка. Багато набувають ювелірні вироби із золота для себе або в подарунок для коханих та близьких людей.

Сьогодні, мабуть, нікого не здивуєш жовтим, червоним і білим золотом, але ювелірна справа розвивається і на сучасному ринку можна зустріти більш екзотичні види цього дорогоцінного металу. Будь-який бажаючий може придбати якісні ювелірні вироби в тому числі купити золото і витончені прикраси з цього металу. 

Фіолетове золото

Якщо говорити про моду на різні види дорогоцінних металів, то сьогодні в тренді фіолетове золото. Багато хто, напевно, чують вперше про такий вид золота. Отже, дослідники трохи дещо експериментували з'явився новий вид золота, який ще називають пурпурним золотом.

Колір цього металу може варіюватися - від насиченого пурпурного до світлого аметистового.

Створив цей вид золота вчений із Сінгапуру Ло Пенг Чам. Спеціаліст почав розробки ще в 1976 році, але домогтися якісного результату йому вдалося в 1998 році. Точний склад металу не розголошується. Так, достеменно відомо, що вироби з фіолетового золота містять 80% чистого золота, а решта 20% - це паладій і алюміній.

Сіре золото

Ще один екзотичний вид золота - це сіре золото. Сучасний попит на ювелірні прикраси змушує майстрів ювелірної справи змагатися у своїй майстерності. До традиційних прикрас з золота додають інші благородні і не дуже метали. Раніше були представлені вироби з так званого чорного золота, а тепер прийшла черга і сірого золота, яке отримують завдяки додавання до традиційному жовтому золоту так званого білого золота. До складу такого сплаву увійшли цинк і нікель.

Синє золото

Синє золото стало одним з самих екзотичних сплавів. Ще в стародавні часи майстри експериментували з фарбуванням золота. Однак сьогодні прогрес дав про себе знати, вчені домоглися вдалого змішування золота з різними хімічними елементами. Сучасний покупець може придбати золоті вироби практично будь-якого відтінку і новинкою на ринку стало синє золото. Сталь і хром входять до складу такого сплаву.

Як бачите, ринок ювелірних виробів може дивувати, вражати уяву і, звичайно ж, здійснювати мрії людей, які цінують і люблять дорогі і гарні речі. Нікого не залишать байдужими чудово виконані фігурні вироби із золота, а також їх незвичайний колір і відтінок.

За матеріалами - novostiua.net