0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Микола Янковий: Необхідно розширювати види діяльності фінустанов

Микола Янковий: Необхідно розширювати види діяльності фінустанов

28.02.2017

Великі ломбардні мережі, представлені по всій країні, в основному відповідають вимогам щодо розміру капіталу, передбаченим внесеними Нацкомфінпослуг наприкінці 2016 року правками до нормативно-правових актів, що регулюють діяльність ломбардів. Про це пише сайт FinClub в матеріалі «Ломбардам ускладнили життя».

«Наш розмір капіталу повністю відповідає вимогам. У великих фінустановах, які працюють в правовому полі, з цим питанням проблем не виникає, оскільки видача всіх кредитів проводиться за рахунок одного з головних джерел грошових коштів - статутного капіталу. Вимога направлена на виведення з тіні недобросовісних фінансових установ, які працюють з мінімально встановленими капіталом і не завжди можуть підтвердити джерело походження коштів для видачі кредитів», - зазначає в коментарі виданню керівник юридичного департаменту мережі ломбардів«Благо»Микола Янковий.

У той же час нові вимоги можуть спричинити вихід з ринку низки невеликих учасників. «Це може прискорити такі необхідні процеси укрупнення на ринку ломбардного кредитування, так як імовірнимє видхід із нього низки дрібних або одиничних гравців, що не завжди прозоро ведуть свою діяльність», - вважає Микола Янковий.

Замість посилення вимог ломбарди готові опановувати нові ринки. «Вважаємо, що для фінустанов необхідно розширити види діяльності і дати можливість надавати кілька видів фінансових послуг, прописати декларативні принципи взаємодії між регулятором - Нацкомфінпослуг - і учасниками ринку, скасувати обмеження, пов'язані з реалізацією заставного майна, передбачити податкові пільги для фінансової установи при кредитуванні дрібного бізнесу», - говорить Микола Янковий.