0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Ломбарди все частіше виручають українців!

Ломбарди все частіше виручають українців!

14.03.2016

Золото, срібло і техніка - все це українці зараз несуть в ломбарди, щоб швидко отримати готівку. Журналісти програми «Події» на каналі «Україна» з'ясовували, як змінилася кількість ломбардів останнім часом, в яких ситуаціях вони найчастіше виручають українців і що в основному беруть в заставу.

Реагуючи на попит серед населення, ломбардні мережі намагаються відкривати нові представництва в найбільш багатолюдних місцях. «Ось уже кілька років поспіль не росте кількість найменувань ломбардів, гравців на ринку. Однак дійсно зростає кількість відділень в мережевих гравців. Ми виросли відсотків на 30 в кількості відділень », - зазначає в коментарі каналу Віталій Соловйов, директор з маркетингу мережі ломбардів« Благо ».

За користування кредитними коштами ломбарди беруть від третини відсотка до декількох відсотків в день, а нові відділення взагалі залучають клієнтів безпроцентними позиками - скільки взяв, стільки через місяць і поверни.

Здебільшого клієнти ломбардів - це студенти і пенсіонери. Люди старшого віку несуть придбані ще за радянських часів коштовності, молодь - в основному техніку.

Пенсіонерка Наталія Анатоліївна вже півроку користується послугами ломбарду. Щоб вистачило і на ліки, і на продукти, закладає пароварку і мультиварку. З тих пір як ціни почали неухильно зростати, пенсія тане в лічені дні. «Я три роки як інвалід ... от не дотягую до пенсії, доводиться користуватися. Ну, звичайно, добре виручає - золота немає. А техніка є », - каже вона.

Клієнт ломбарду Микола тимчасово заклав свій смартфон - щоб вчасно заплатити за комунальні послуги. «Це швидка можливість отримати гроші, які в деяких моментах необхідні», - зазначає він.

Бувають випадки, коли в ломбарди звертаються і досить заможні люди: з якихось причин не отримавши вчасно очікувані гроші, вони можуть закласти майно, наприклад, щоб оплатити відпочинок.

При цьому в ломбардах діє суворе правило - приймають тільки дозволене законом: в основному, дорогоцінні камені, золото, срібло і техніку.