0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Ломбарди стають більш технологічними

Ломбарди стають більш технологічними

30.08.2016

Ломбарди - одні з найстабільніших і звичних фінансових установ, адже гроші в них можна отримати майже миттєво - потрібні лише паспорт, індивідуальний податковий номер і предмет застави. Про це пише портал Segodnya.ua в матеріалі «Як взяти кредит, не вдаючись до послуг банку».

Ломбарди, як і раніше, орієнтовані на видачу дрібних і короткострокових кредитів. Сьогодні заставний кредит видається в середньому зі ставкою 0,5-0,8% на день. Але найчастіше мережеві гравці пропонують клієнтам спеціальні акційні умови. Так, наприклад, у нових відділеннях мережі «Благо» клієнти можуть оформити перший кредит під заставу золота, срібла або техніки зі ставкою всього 0,11% на день.

У той же час, як відзначає в коментарі виданню Віталій Соловйов, директор із маркетингу мережі ломбардів «Благо», великі гравці стають більш технологічними, удосконалюються сервіси дистанційного обслуговування клієнтів (одержання грошей безготівковим шляхом, віддалена оцінка застав, оплата кредитів онлайн).

При цьому, криза змінила структуру застав. Так, падіння продажів на ювелірному ринку знизило питому вагу позик під заставу дорогоцінних металів із 90% до 80%, і цей процес триватиме. «Обсяги кредитування зберігаються завдяки все більшій популярності отримання коштів під заставу іншого високоліквідного майна - побутової та електронної техніки, будівельного і садового інвентаря, спортивних товарів», - додає Віталій Соловйов.

 «В цілому, ломбарди залишаються зручним рішенням для тих, кому потрібно ненадовго, просто і швидко взяти невелику суму», - резюмує автор статті.

За матеріалами Segodnya.ua