0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Ломбарди нарощуватимуть асортимент техніки, що приймається в заставу

Ломбарди нарощуватимуть асортимент техніки, що приймається в заставу

13.04.2016

На сьогодні не більше 20% користувачів, які потребують позикових коштів, звертаються до послуг ломбардів. Причина - недостатній асортимент речей, що приймаються під заставу. Про це пише тижневик «2000» в матеріалі «Протриматися до получки».

За словами директора з маркетингу мережі ломбардів «Благо» Віталія Соловйова, кількість клієнтів могла б зрости в разі збільшення кількості категорій заставного майна, що приймається.

Тільки за останній рік ломбард «Благо» збільшив кількість найменувань заставного майна з 12 до 50 позицій, а до кінця 2016 року має намір розширити цей перелік до 400. «Кількість клієнтів, готових закласти техніку, цього року зросте з 25 до 45%, а попит на кредити під заставу будівельної та побутової техніки збільшиться з 7 до 14% », - зазначив Соловйов.

Таким чином, в Україні спостерігається тенденція до поступового скорочення кількості кредитів під заставу дорогоцінних металів на користь позик під техніку. Хоча обсяги таких операцій все ще зарано порівнювати. Адже на відміну від України, де 85% всіх кредитів видаються під гарантії дорогоцінних металів, в розвинених країнах заставна структура виглядає дзеркально: лише трохи більше 7% клієнтів приносять до ломбарду коштовності. В інших кредитних випадках в якості застави виступають різні товари, перш за все - цифрова техніка.