0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Кредити під заставу золота - знову на піку популярності

Кредити під заставу золота - знову на піку популярності

25.03.2015

В останні два місяці в Україні фіксується зростання обсягів кредитування під заставу золота - на противагу тенденції другої половини 2014 року, коли техніка стрімко нарощувала свою частку в структурі виданих кредитів.

Як повідомив в ході прес-конференції в Києві Генеральний директор мережі ломбардів «Благо» Олександр Северінов, це продиктовано, в першу чергу, значним підвищенням вартості оцінки золотих виробів.

«Ми оперативно реагуємо на рішення Національного банку з оцінки вартості золота, і, отже, підвищуємо її для клієнтів», - підкреслив Олександр Северінов.

Експерт зазначив, що цієї тенденції супроводжує висока еластичність попиту: підвищення оцінки сприяло зростанню кількості звернень клієнтів на 15-20%. «Майно стало більш цінним. Можливість оцінити його дорожче привертає все більше людей. Адже за допомогою золотої прикраси, без якого легко обійтися у повсякденному житті, можна ефективніше і швидше вирішувати поточні фінансові проблеми », - додав А.Северінов.

При цьому, за його словами, збільшений попит в повному обсязі можуть задовольнити тільки мережеві гравці, через що на ринку виник великий ціновий діапазон: ключові оператори оцінюють золото за поточною ціною Нацбанку, а невеликі - на порядок дешевше. «За рахунок того, що ми - велика, стійка компанія, нам вдається переоцінювати майно моментально і пропонувати клієнтам кращу оцінку. Локальні ж гравці з декількома точками просто не в змозі видавати клієнту достатні суми кредитів через брак обігових коштів », - підсумував пан Северінов.

Нагадаємо, за останній рік вартість оцінки золота виросла в три рази - з 200-250 до 600-700 гривень за грам 585 проби.