0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Кредитування під заставу техніки - один із драйверів ринку

Кредитування під заставу техніки - один із драйверів ринку

17.05.2016

На сьогодні кредитування під заставу побутової техніки - один із драйверів ринку заставного кредитування в цілому. Як пише видання «Бизнес» в матеріалі «Рост заложен», під кінець минулого року оформлені фінансові кредити під заставу техніки за квартал зросли більш ніж на 40% і склали в IV кварталі 520 млн грн.

На думку експертів, цей напрямок, на відміну від кредитування під заставу дорогоцінних металів, має великий потенціал для подальшого зростання, постійно розширюється асортимент моделей і видів техніки, що приймається.

Втім, вироби з дорогоцінних металів все ще залишаються основною заставою для ломбардного кредитування - це основний актив у таких операціях. Ломбарди свідомо обирають для забезпечення кредитів найбільш ліквідне майно, що позначається і на загальній динаміці ринку.

«Такі показники, як курс долара і оцінка золота, взаємопов'язані: після суттєвої переоцінки в сторону підвищення вартості виробів у позичальників з'явилася можливість отримати на руки більшу суму фактично під ту ж заставу, чим вони і скористалися. Таким чином, ми бачимо і зростання середнього чека приблизно на 50% », - зазначає в коментарі виданню Віталій Соловйов, директор із маркетингу мережі ломбардів «Благо».

Таким чином, зростання обсягів заставного кредитування, зафіксоване на ринку за підсумками 2015 року, частково є результатом процесів девальвації національної валюти.