0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Ціна на золото впала нижче 1300 доларів за унцію

Ціна на золото впала нижче 1300 доларів за унцію

18.09.2013

З середини минулого тижня котирування золота впала на 5%. На думку експертів, падіння цін на жовтий метал пов'язано зі зниженням ризиків військового вторгнення до Сирії з боку країн Заходу , а також зменшенням інфляційних очікувань у США . « Інвестори , які купили золото на зростанні сирійського ризику зараз його продають , - вважає портфельний керуючий КК " Альфа -Капітал "Дмитро Чернядьєв . - В результаті з початку вересня ціна знизилася на 8 % ». Крім того , інвестори дивляться на золото скептично , оскільки побоювання зростання інфляції в США , яким був накачени спекулятивне зростання золота , значно знизилися на тлі очікуваного скорочення програми викупу активів ФРС , відзначає виконавчий директор КК « FinEx plus » Володимир Крейндель .

Експерти сходяться на думці , що золото втратило звичну підтримку з боку покупців у Китаї та Індії - найбільших імпортерів цього дорогоцінного металу . « Уповільнення економіки КНР і істотне ослаблення індійської рупії до долара на 18% з травня по вересень істотно знизили сезонний попит на золото з ​​боку Китаю та Індії » , - упевнений чернядью . Крім того, попит зменшив зростання податку на ввезення фізичного золото в Індії , додав Крейндель . У той же час , на думку фахівця , фундаментально золото залишається дуже привабливим інструментом з точки зору побудови портфелів , оскільки дозволяє диверсифікувати ризики.

За матерілами - news.mail.ru