0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Функції Нацкомфінпослуг поділять між НБУ і НКЦБФР - джерело

Функції Нацкомфінпослуг поділять між НБУ і НКЦБФР - джерело

24.04.2015

Національну комісію з регулювання ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) до кінця року ліквідують, поділивши її функції між НБУ і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку. Про це порталу «Капітал» повідомили джерела в Національному банку України та комісії.

«Наші фахівці активно готують нормативну базу для переходу Нацкомфінпослуг« під крило »НБУ, так як поставлено завдання до кінця року всю« нормативку »підготувати», - повідомив на умовах анонімності джерело «Капіталу» в Нацкомфінпослуг. При цьому голова комісії Ігор Пашко інформацію про можливу ліквідацію Нацкомфінпослуг не прокоментував.

Екс-член Нацкомфінпослуг Сергій Бірюков сумнівається, що страховики, представники ломбардів, кредитних спілок, фінансових компаній зможуть так само легко «достукатися» до голови НБУ зі своїми проблемами, як сьогодні - до голови комісії. За його словами, в НБУ не знають усієї специфіки та проблематики небанківських фінансових ринків, тому можуть їх недостатньо якісно регулювати. «Якщо буде механічний перехід під нагляд НБУ, без приведення функцій всіх держорганів до єдиного цілого, то це викличе тільки головний біль у фінансового сектора та небанківські ринки відразу помітно просядуть», - вважає Сергій Бірюк.