0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Експерт радить купувати золоті інвестиційні монети НБУ замість долара

Експерт радить купувати золоті інвестиційні монети НБУ замість долара

10.02.2014

Ціна золота визначається на міжнародному ринку , тому даний актив більш стабільний і передбачуваний для зберігання заощаджень на відміну від долара , курс якого схильний до впливу політичних або економічних шоків . Про це розповів Олександр Охріменко , президент Українського аналітичного центру .

« Ціна золота в Україні безпосередньо прив'язана до його ціни в Лондоні. На відміну від курсу долара , ціна золота у нас не залежить від політичних подій. Тому покупку золота зараз можна розглядати як альтернативу долару , перспективи якого сьогодні неясні. Дуже складно мати справу з валютою , курс якої залежить від емоцій і чиїхось політичних амбіцій » , - сказав Охріменко.

Він додав , що найбільш ліквідними «золотими» заощадженнями можна вважати інвестиційні монети , які чеканить Національний банк України , оскільки їх можна не тільки вигідно купити , але й оперативно продати в разі потреби - НБУ щодня виставляє котирування покупки -продажу таких монет , тому отримати гроші за них можна в будь-який день .

«Що ж до золотих злитків , то їх можна продати тільки банкам . А вони можуть ставити будь-які ціни скупки золотих злитків , і ці ціни не завжди вигідні для продавців. Тому якщо й інвестувати гроші , то тільки в золоті інвестиційні монети » , - пояснив експерт.

Крім того , як зазначив Охріменко , золото може приносити дохід своїм власникам не тільки за рахунок зростання його ціни , але і у вигляді відсотків: «Інвестиційні монети і золоті злитки можна розмістити на банківський депозит. І хоча відсотки за золотими депозитами невисокі , але вони завжди доповнюють той дохід , який можуть отримати власники золотих монет і злитків за рахунок різниці цін ».

За матеріалами - rupor.info