0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Джефф Кларк: сім головних причин через які я зараз купую срібло

Джефф Кларк: сім головних причин через які я зараз купую срібло

28.08.2014

Пам'ятаю свій перший наркотичний кайф. 

Ні, це було не після сумнівної угоди з підозрілим типом в похмурому районі міста. Я був у лікарні, відходив після операції, і в той час як мені не було особливо боляче, медсестра запропонувала що-небудь, щоб мені краще спалося. Я, правда, не думав, що мені це потрібно - але через кілька секунд після того, як мою шкіру проколола голка, Я ВИЯВИВСЯ НА НЕБЕСАХ. 

Ейфорія, в яку занурився мій мозок, не піддається опису. Рідина, поточна по моїм венам, була наскільки потужною, що я ніколи це не забуду. Я запросто можу зрозуміти, чому люди підсаджуються на наркотики. 

І саме тому я думаю, що срібло, придбане за нинішніми цінами, може бути доленосною інвестицією. 

Який тут зв'язок? Що ж, справа не в збільшенні промислового застосування металу ... або вибуховому зростанні фотоелектричного (сонячного) попиту ... і навіть не в тому, що пропозиція в 2014 році обіцяє бути мізерним і досягти лише рівня 2010 року. Ні, зв'язок забезпечує ... 

Фінансовий героїн 

Виявилося, що улюблені наркотики урядів - створення валюти, дефіцитне фінансування і нескінченне зростання заборгованості - викликають занадто сильне звикання у світових лідерів, так що останні нездатні розлучитися зі своїми залежностями. В даний момент США та інші уряди по всьому світу скурив, знюхалися і сколовся до повної залежності; вони на гачку. ФРС і її міжнародні партнери - центральні банки - є наркоторговцями, що забезпечують легкі гроші для продовження кайфу. І незважаючи на недавнє зниження закупівель облігацій Федом, вчинені в минулому дії не пройдуть даром. 

По-перше, сп'яніння, викликане наркотиком, дає ейфорію, але, в кінцевому рахунку, тіло виходить з ладу від зловживання. Подібним чином штучна стимуляція і приховані маніпуляції центральних банків справили свої спецефекти, але залежність завжди веде до системного збою. 

Коли сидять на урядовому фінансовому героїні, нарешті, будуть змушені різко зав'язати, подальший криза викличе набіг на дорогоцінні метали. Ця ситуація посилиться, коли активи, що вважаються «надійними» сьогодні - начебто облігацій і всемогутнього бакса - увійдуть до бичачий ринок або зовсім зваляться. 

В результаті зростання цін на срібло з нинішніх рівнів буде не 10- або 20-процентним, ціни збільшаться вдвічі, втричі або більш 

Якщо інфляція набере обертів, срібло по $ 100 - це не фантастика, а реальна можливість. Золото, звичайно, теж не залишиться осторонь, але, враховуючи більш високу волатильність срібла, ми очікуємо, що воно принесе нам великий прибуток, як це бувало багато разів у минулому. 

В кінцевому рахунку, всі ринки коригують перегріви. Світова економіка близька до критичної точки, і ми повинні підготувати свої портфелі зараз, до початку цього хаосу, що означає володіння значним обсягом срібла поряд із золотом. 

Пора готуватися до великого дню розплати. 

Чому мені так подобається срібло 

Говорячи про каталізатор зростання для срібла, по-перше, давайте проігноруємо короткострокові чинники на зразок чистих коротких / довгих позицій, коливань щотижневих показників активів індексних фондів (ETF) або останніх відкритих позицій. Подібні дані регулярно міняються і рідко надають довгостроковий вплив на ціну срібла. 

Мене більше цікавлять більш комплексні сили, які здатні впливати на срібло протягом кількох найближчих років. Найбільш значимий фактор, звичайно, це той, що я назвав вище: урядове зловживання «фінансовим героїном», яке неминуче призведе до кризи валюти в багатьох країнах світу, піднявши ціни на срібло і золото до рекордних рівнів. 

Ніколи в історії уряду не друкували так багато грошей 

І жодна валюта в світі не прив'язана до золотого або будь-якого іншого відчутному стандарту. Ця безпрецедентна ситуація означає, що за будь-яких наслідках вони матимуть історичний масштаб і вплинуть на кожного з нас персонально. 

Що стосується конкретно самого срібла, ось дані, які кажуть мені, що «тут наближається якесь значна подія»: 

Один з натяків на потенціал срібла - це його ціна з урахуванням інфляції. Я попросив Джона Вільямса (John Williams) з Shadow Stats розрахувати ціну срібла в доларах на червень 2014 (липневі дані поки що недоступні). 

Нижче показана ціна срібла, скоригована відповідно до Індексу споживчих цін для всіх міських споживачів (CPI-U) (світлим), яким його уявляє Бюро трудової статистики, і ціна з урахуванням даних ShadowStats на основі формули CPI-U 1980 (формула, яка з тих пір піддавалася численним змінам, щоб тримати показники інфляції на максимально низькому рівні) (темним). 

Максимум в квітні 2011 року ($ 48) не досяг і половини ціни січня 1980, скоригованої з урахуванням інфляції, на базі розрахунків за поточним індексом CPI-U. Якщо для розрахунку інфляції ми скористаємося формулою 1980 року, срібло повинно досягти $ 470, щоб перебити той максимум. 

Я не розраховую, що срібло дійде до такої величини (по крайней мере, не сподіваюся, тому що якщо це трапиться, по вулицях буквально будуть текти ріки крові), але очевидно, шанси на ріст великі - і ціною є куди рости. 

Виробники були змушені скоротити витрати в світлі торішнього обвалу цін на срібло. Деяким це вдалося краще, ніж іншим, але подивіться, наскільки зменшилися прибутки. 

У порівнянні з витратами на видобуток ціна срібла досягла найнижчого рівня з 2005 року (права шкала, чорна крива). Майте на увазі, що прямі грошові витрати первинних виробників (ліва шкала, сірі стовпчики) - це лише частина всіх витрат в комплексі, а ціна срібла історично була набагато вище цієї цифри (а які включають усі витрати тільки зараз почали публікувати в широкому доступі). Те, що маржа настільки сильно скоротилася, обов'язково позначиться на індустрії в довгостроковій перспективі. Цей фактор також говорить на користь того, що ціни досягли дна, так як виробники не можуть скорочувати витрати до нескінченності. 

Хоча приблизно 75% срібла добувається як попутний продукт, ціни визначаються з моменту розгортання; якщо рудник не може працювати з прибутком, або новий проект не приносить прибуток при низьких цінах, подальше скорочення видобутку послужить каталізатором підвищення цін. Більше того, велика частина нинішнього скорочення витрат припадає на урізання бюджетів на розвідувальні роботи, що призведе до подальшого зниження пропозиції. 

Різні організації тримають запаси фізичного срібла, і ці рівні були високими, коли американські монети карбували з цього металу. Так як всі американські монети, призначені для поводження, протягом багатьох десятиліть карбуються з кольорових металів, потреба у великих запасах сьогодні нижче. Але цей графік показує, наскільки малі доступні запаси. 

Запаси срібла, відтінки зверху вниз - передбачувані незареєстровані запаси, державні, у дилерів, на біржах, в індексних продуктах 

Можна побачити, наскільки малі нинішні запаси в історичному масштабі, причому більша частина з них існує у вигляді індексних продуктів. Це важливо, тому що ці інвестори були чистими покупцями з 2005 року і, таким чином, тримали метал у видаленні від ринку. Що залишилися запаси складають 241 млн унцій, це лише 25% річного обсягу пропозиції - в той час як в 1990 році вони перевищували пропозицію у вісім разів. Якби раптово виріс попит, ці потреби неможливо було б задовольнити за рахунок існуючих запасів. По суті, ETP-інвестори, ймовірно, вилучили б ще більше металу з ринку. (Під «прихованими неврахованими запасами» маються на увазі приватні та інші незаявлені сховища по всьому світу, це ще більш разюче малу кількість). 

Якби інвестиційний попит знову повернувся до рівня росту 2005-2009 років, у пропозиції не було б права на помилку. 

Ця оновлена ​​картинка шести десятиліть ведмежих ринків сигналізує, що наш близький до виснаження. Чорна лінія відображає спад ціни срібла з квітня 2011 року по 8 серпня 2014 року. 

Історичні дані дають привід припускати, що покупка срібла тепер є інвестицією з низьким рівнем ризику. 

Ось як ціна срібла виглядає порівняно з іншими дорогоцінними металами, а також з самими поширеними кольоровими металами. 

Лише нікель обігнав свій історичний максимум сильніше, ніж срібло. 

Ще одним показником потенціалу срібла є те, наскільки воно представлено у світовому фінансовому капіталі в порівнянні з його часткою в ньому в той момент, коли ціна металу досягла $ 50 в 1980 році. 

Крихітна частка срібла в світовому фінансовому капіталі 

Незважаючи на постійний високий попит на фізичний метал, на срібло припадає всього 0.01% світового фінансового капіталу. Це 1/25 рівня 1980 року. Навіть цінової зубець 2011 блідне в порівнянні. 

Срібло ще може зайняти більшу частку в масових інвестиційних портфелях. 

Не тільки золото переміщається із Заходу на Схід ... 

Торік обсяг торговельних операцій на ринку срібла різко зріс, здебільшого, в результаті відкриття нічних торгів на Шанхайській ф'ючерсній біржі (Shanghai Futures Exchange, SHFE). 

SHFE (червоним) обігнала Нью-Йоркську товарну біржу COMEX (чорним) і стала найбільшою в світі біржею срібних ф'ючерсів. По факту, в минулому році на частку SHFE доводилося 48.6% всього обсягу. Тим часом, на Comex спостерігається різкий спад, де на сьогоднішній день частка ринку скоротилася з 93.4% у 2001 році менше ніж до половини. 

І всі ці торги привели до різкого скорочення запасів срібла на біржі. У той час як більшість срібних (і золотих) контрактів на біржі в Нью-Йорку виконуються в готівкових, більша частина контрактів на Шанхайських біржах виконуються у фізичному металі. Що призвело до колосального спустошення запасів срібла: 

З січня 2013 року запаси срібла на Шанхайській ф'ючерсній біржі скоротилися на цілих 84% до рекордного мінімуму - 148 т. Якщо ця тенденція продовжиться, на китайських біржах станеться серйозна криза пропозиції в недалекому майбутньому. 

Це ще не все: 

- Очікується, що цього року внутрішня пропозиція срібла в Китаї досягне історичного максимуму і перевищить 250 млн унцій (обсяг видобутку, імпорту та вторинного металу). Для порівняння: у 2000 році воно становило менше 70 млн унцій. Однак практично нічого з цього не експортується і, таким чином, недоступно для світового ринку. 

- Китайські інвестори імовірно придбали 22 млн унцій срібла в 2013 році, і Китай опинився тут на другому місці після Індії. У 1999 році цей показник дорівнював нулю. 

- Найбільший відсоток росту застосування срібла виходить з Китаю. Використання металу в фотографії, ювелірних прикрасах, столовому сріблі, електроніці, батарейках, сонячних панелях, припоях і БІОЦИД в Китаї постійно зростає більш швидкими темпами, ніж в будь-якій іншій країні світу. 

Ось головні для мене причини для покупки срібла 

До якого висновку можна прийти, вивчивши цю повну картину? Якщо ви схожі на мене, то вам доведеться визнати, що наступні кілька років будуть дуже цікавими для інвесторів в срібло. 

Як і золото, наш запас срібла допоможе нам підтримувати наш рівень життя - але, можливо, дажеболее практично використовувати його для дрібних покупок. І в разі сценарію з ростом інфляції / знецінення долара ціна срібла, швидше за все, обжене споживчу інфляцію, що дасть нам додатковий захист купівельної спроможності. 

Суть в тому, що нинішню ціну срібла варто розглядати як можливість для довгострокової покупки. Це може бути наш останній шанс на покупку металу на цих рівнях в цьому циклі, а може і не бути, але якщо ви любите вигідні угоди, то неонова напис «Розпродаж!» На сріблі сяє як дзеркальна куля.

За матеріалами - firtka.if.ua