0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Довге життя: як правильно доглядати за побутовою технікою

Довге життя: як правильно доглядати за побутовою технікою

04.10.2021

Побутова техніка – незамінний елемент повсякденного життя. Дорога та довговічна, вона покликана полегшити життя людям. Холодильник один з яскравих прикладів приладів повсякденного використання які викликають почуття, що вони працюватимуть вічно і самі по собі. У цьому матеріалі ми дамо декілька порад щодо правильного використання холодильника.

Чи не найважливіша порада –  регулярно очищуйте конденсаторні спіралі холодильника. Річ у тім, що холодильник не виробляє холодне повітря, а задача цих змійовиків виводити тепло зсередини холодильника. Накопичений пил та бруд змушують холодильник працювати потужніше, що з часом може викликати перегрів двигуна.

Не менш важливою деталлю є гумовий ущільнювач на дверях. Його головною функцією є утримання теплого повітря ззовні не допускаючи його всередину. Проте, з часом він старіє та тріскається. Незначна, здавалося б, проблема на довгій дистанції призводить до серйозних поломок викликаних тим фактом, що холодильник змушений працювати більше ніж заплановано задля збереження продуктів харчування холодними. Фахівці радять нанести тонкий шар вазеліну на ущільнювач щоб запобігти передчасним тріщинкам.

Не варто оминати увагою і морозильну камеру. Насамперед намагайтесь тримати камеру заповненою, проте не забитою під зав’язку. Заморожені продукти у морозилці будуть додатково охолоджувати камеру. Іншими словами, чим більше там замороженої їжі – тим менше холодильнику треба працювати. Однак, якщо ви повністю заповните камеру то вентиляційні отвори не зможуть циркулювати повітря та зберігати його холодним.

Дотримання цих порад допоможе вам подовжити життя вашому холодильнику та уникнути непередбачених витрат на придбання нового приладу.