0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Видобувати золото в Росії дозволять у водоохоронних зонах

Видобувати золото в Росії дозволять у водоохоронних зонах

27.11.2013

У перелік об'єктів , будівництво та експлуатацію яких допускається в лісах водоохоронних річкових зон , повинні бути включені підприємства з видобутку дорогоцінних металів. Про це йдеться в законопроекті , внесеному напередодні в Держдуму .

Сьогодні в список об'єктів , які пов'язані з виробництвом лісової інфраструктури для захисних лісів , який був затверджений урядом, не входять гірничодобувні підприємства , за винятком організацій з видобутку нафти і газу. Автор проекту - голова законодавчих зборів Амурської області Костянтин Дьяконов - пропонує удосконалити правове регулювання , додавши до списку об'єкти з геологічного вивчення та розробки родовищ дорогоцінних металів.

Про необхідність цього говорить той факт , що на Далекому Сході водно- болотний ландшафт з численними водотоками може займати до 85 відсотків територій ліцензійних ділянок , що може призвести до обмеження можливості надрокористувачів по виконанню ліцензійних зобов'язань . «При цьому на руках у надрокористувачів залишаються дозвільні документи у вигляді ліцензій на користування надрами родовищ золота в долинах річок і струмків , придбані за чималі кошти на аукціонах » , - йдеться в пояснювальній записці до документа.

При цьому , наприклад , в Амурській області діють 45 підприємств, що забезпечують видобуток 6,5 тонн золота і надходження майже 2 мільярди рублів у федеральний бюджет , в тому числі 1,1 мільярда рублів до консолідованого бюджету області. На цих підприємствах працюють більше 4 тисяч людей. « Середньомісячна зарплата в цій підгалузі становить 55 тисяч рублів , що саме по собі суттєво підтримує соціальний клімат у важкодоступних північних районах області з непростими умовами життя » , - упевнений Дьяконов .

Тим часом , майже 100 відсотків площ земельних ділянок лісового фонду Амурської області , орендованих для ведення розсипному золотодобування , так чи інакше потрапляє в межі водоохоронних зон , а з моменту набрання чинності переліку - під заборону будь-якої діяльності , пов'язаної із створенням лісової інфраструктури .

За матеріалами - news.mail.ru