0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Щоб комп’ютер служив довше: корисні поради по догляду за ПК

Щоб комп’ютер служив довше: корисні поради по догляду за ПК

07.02.2022

Сучасна людина проводить більшість часу за комп’ютером. Хтось по роботі готує надважливу презентацію, хтось дивиться цікавий фільм, а хтось проходить цікаву гру з закрученим сюжетом. Та всіх цих людей поєднує спільне бажання – всі вони хочуть, щоб їхні ПК працювали якомога довше. У цьому матеріалі ми дамо кілька практичних порад щодо догляду за цим незамінним інструментом.

Завжди підключайте зовнішні пристрої до вимкненого ПК. Принтер, сканер, модем або монітор варто підключати саме до вимкненого комп’ютера, ба більше – якщо передбачено гвинти або зажими для кріплення зовнішніх пристроїв обов’язково використовуйте їх. Підключати до працюючого пристрою можна лише пристрої забезпечені USB-роз’ємом.

Вмикайте комп’ютер через мережевий фільтр, а за можливості – придбайте блок безперебійного живлення. Це допоможе зберегти дорогий прилад від поламок викликаних перепадами напруги, раптовим вимкненням живленням та інших перенавантажень.

Крім того, вимикати комп’ютер від живлення варто тільки після завершення роботи операційної системи. Якщо ж ви не зважите на цю пораду, то ризикуєте втратити деякі дані з жорсткого диска, які досить проблематично відновити.

Не встановлюйте на монітор або системний блок важкі предмети. Вібрації від пристрою у поєднанні з важким предметом можуть пошкодити накопичувач,  що не тільки позбавить вас дорогоцінної інформації, а й виллється у коштовний ремонт.

І на останок порадимо встановити системний блок таким чином, щоб забезпечити постійну циркуляцію повітря. Система охолодження ПК – це дуже важливий процес у роботі комп’ютера який напряму впливає на швидкість його роботи.

Дослухатись до наших порад чи ні справа, звісно, особиста. Проте ми сподіваємось, що завдяки дотриманню цих простих правил догляду за ПК ви зможете суттєво продовжити життя своєму надійному помічнику. А якщо раптом ви забажаєте оновити свій пристрій – ви можете скористатись планом «Б»!