0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Попит на золото помітно скоротиться в II півріччі

Попит на золото помітно скоротиться в II півріччі

26.09.2013

У другій половині поточного року попит на золото помітно скоротиться порівняно з першим півріччям , йдеться в звіті компанії Thomson Reuters GFMS .

"Виробництво ювелірних виробів відчутно скоротиться в другій половині року порівняно з першими шістьма місяцями , і передбачуване скорочення покупок золотих злитків складе майже 50 %" , - наголошується в доповіді.

У той же час експерти компанії вважають , що геополітична напруженість і відновлення політичної боротьби у Вашингтоні у зв'язку з черговим раундом вирішення проблеми "стелі національного боргу" , швидше за все , зупинить подальше падіння цін на золото.

Згідно з прогнозами середня ціна на золото в 2014 р. підніметься до $ 1350 за тройську унцію в порівнянні з $ 1446 за тройську унцію в 2013 р. Експерти не виключають зростання цін до $ 1500 за тройську унцію на початку 2014

Однією з причин такого різкого зростання волатильності на ринку золота керівник відділу Metals Research and Forecasting в Thomson Reuters Рона О'Коннелл вважає зрослу роль інвестиційних фондів .

" У першій половині 2013 р. значно посилився вплив біржових інвестиційних фондів , що відстежують ціну на золото. Завдяки прозорості повсякденній діяльності ці фонди перетворилися з пасивних учасників ринку у важливі інструменти формування ціни . Нестійкий професійний ринок золота продовжував реагувати на зовнішні фінансові фактори зниженням ціни на цей дорогоцінний метал " , - вважає О'Коннелл .

О'Коннелл зазначив , що , незважаючи на зрослу волатильність і негативну динаміку котирувань ф'ючерсу на золота , на ринку фізичного металу в цей час спостерігався небувалий сплеск попиту у всіх традиційно інвестують в золото країнах , чиї запаси цього металу збільшилися в першій половині року до історичного максимуму .

"Виробництво ювелірних прикрас піднялося на найвищий за останні шість років рівень . У ряді країн підвищився купівельний попит на золото високої каратності . В Америці подібна ситуація з золотом спостерігалася вперше за останнє десятиліття , причому з одночасним падінням інтересу до інших дорогоцінних металів " , - відзначає експерт.

За матеріалами - finance.ua