0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Годинник на віки. Секрети догляду за аксесуаром

Годинник на віки. Секрети догляду за аксесуаром

13.12.2021

Від часів винайдення сонячного годинника людство постійно спостерігає та вимірює час. Сьогодні наручний годинник – не лише засіб визначення часу, а й аксесуар, який може багато чого сказати про свого володаря. У цьому матеріалі ми дамо декілька практичних порад щодо догляду за різними типами годинників.

І почнемо ми з розумних пристроїв визначення часу. Перше – це не заряджайте смартгодинник протягом цілої ночі. Ця порада дуже часто лунає на адресу смартфонів, проте і для годинників вона підходить якнайкраще. Крім того, потурбуйтесь і про захисне скло для цього гаджету.

Наступні поради знадобляться тим, хто віддає перевагу годинникам з кварцовим механізмом. Цей механізм хоч і надійний та довголітній – існують декілька обов’язкових процедур:

  1. Регулярно та своєчасно відвідуйте сервісні центри. Якщо ви тільки придбали кварцовий годинник – зверніться після п’яти років його використання.
  2. Раз на рік міняйте батарейку в годиннику. Своєчасний візит до майстра допоможе уникнути окисленню механізму.
  3. Якщо ваша модель не водонепроникна – уникайте контакту годинника з водою.

У випадку ж коли ви є власником механічного годинника рекомендації будуть дещо інші, адже у таких пристроїв конструкція складніша ніж у кварцових. І ось ці поради:

  1. Носіть годинник на профілактичні роботи. Кожні 3 – 5 років майстер повинен перевірити роботу механізму та замінити масло.
  2. Займаючись активно спортом та при роботі з інструментами високою вібрацією знімайте годинник, адже такі типи механізмів погано реагують на підвищену вібрацію.
  3. Не залишайте його надовго біля джерел магнітних полів (мікрохвильової печі, телевізору тощо).
  4. Уникайте перегріву та переохолодження годинника. Різкі перепади температури можуть привести до загуснення або навіть випарування мастила.
  5. Заводьте годинник правильно: знявши його з руки вранці та ввечері, бажано в один і той же час.

Ці поради допоможуть продовжити життя вашому годиннику та, у певних випадках, дадуть можливість передавати його з покоління у покоління. А у випадку, якщо вам все ж таки знадобиться новий пристрій – ви завжди можете придбати його у нас за посиланням https://bit.ly/3I59GU4.