0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Безпристрасно про ломбарди - зло це чи благо?

Безпристрасно про ломбарди - зло це чи благо?

01.11.2021

Ми вже писали про суть роботи ломбардів та процес отримання позики під заставу майна та порівнювали переваги і недоліки ломбардів та банків. Проте, виріши вчергове проаналізувати всі плюси та мінуси таких фінансових установ.

Перше, що варто зазначити, що ломбарди – не банки та не МФУ (мікрофінансові установи). Різниця, головним образом, полягає у тому, що у ломбарді ви можете отримати позику під заставу свого майна. Іншими словами: якщо у вас є щось цінне, наприклад золото, техніка та інше, і ви конче потребуєте готівки на короткий термін то ломбард – це найкращий варіант для вас.

Головна перевага ломбардів перед іншими фінансовими установами – це відсутність будь-яких умов крім застави. Вам не потрібно збирати безліч довідок, переживати щодо свого кредитного рейтингу чи навіть бути офіційно працевлаштованим.

У разі співпраці з ломбардом клієнт ризикує виключно предметом застави, а не своєю репутацією чи нервовою системою, у разі співпраці з колекторськими установами. Ба більше, якщо у клієнта немає можливості внести платіж – завжди можна продовжити договір.

Та доступність і прозорість позики не все чим можуть похизуватись ці установи. Ще одна перевага таких фінансових установ – це власні магазини. Це вигідно в першу чергу тим категоріям населення, які замислились над придбанням побутової техніки, Б\В мобільного телефона чи прикрас.

І тут головні переваги значно перевищують недоліки. Серед переваг – доступні ціни, справний і перевірений товар та повна відсутність можливого шахрайства. Мінус такого варіанта – відсутність гарантії на товар.

Підсумовуючи цю частину статті можна сказати, що ломбарди далеко не суцільне зло яким його малюють, а скоріше вигідний варіант для короткострокової позики та мережа магазинів з доступними та надійними Б\В товарами.