0 (800) 30-30-32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 (800) 30-30-32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
15% кредитів видається під заставу техніки

15% кредитів видається під заставу техніки

13.11.2014

За останні два роки кількість видаваних під заставу техніки кредитів в Україні подвоїлася - до 15% від загального обсягу заставного кредитування. Такі дані в ході круглого столу з представниками ЗМІ озвучив Віталій Соловйов, директор з маркетингу найбільшої національної мережі ломбардів «Благо».

За його словами, одним з ключових чинників зміцнення даного сегмента стало різке падіння вартості унції в минулому році - з 1700 до 1200 доларів США і, отже, - зниження оцінки золотих виробів. У другому кварталі 2014 року рівень оцінки дещо відновився завдяки зміні співвідношення долар США / гривня, однак тенденцію це вже не змінило. Зростанню популярності техніки як предмета застави сприяє також швидке оновлення ринку пристроїв. «У населення на руках залишається дуже багато техніки, і, відповідно, цінність кожного девайса втрачається. Тому люди охочіше з ним розлучаються на деякий час, а то й зовсім не викуповують », - пояснив експерт.

Віталій Соловйов прогнозує і подальше збільшення частки кредитів під заставу техніки: «Золото подорожчало в роздрібних магазинах, купити його стало важче, техніка ж доступна в будь-якій ціновій категорії». При цьому, як повідомив маркетинг-директор «Благо», позики під заставу техніки видаються далеко не у всіх країнах, однак в сусідній Польщі, навпаки, помітна тенденція переважання техніки. Він не виключив, що в майбутньому в Україні лідером застав також може стати техніка. «Але пройде багато років, перш ніж ринок перебудується», - підсумував експерт.

Компанія «Благо» ввела можливість кредитування під заставу техніки в 2013 році. На сьогоднішній день в якості застави мережу приймає широкий перелік електронній (смартфони, планшети, ноутбуки, GPS-навігатори, електронні книги, фото- і відеокамери) і дрібної побутової техніки, а також телевізори, монітори та електроінструменти.