0 800 30 30 32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 800 30 30 32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Міфи та хитрощі.  Частина друга: кредит у банку краще, ніж у ломбарді

Міфи та хитрощі. Частина друга: кредит у банку краще, ніж у ломбарді

20.09.2021

Кредит – вже давно став невід’ємною частиною життя українців. Хтось бере кредит для розвитку своєї справи, хтось – для придбання авто чи житла, хтось хоче купити новий телефон популярної марки, а хтось – для того, щоб подолати тимчасову фінансову скруту. Саме про останніх і піде мова у цьому матеріалі.

Перше, що варто відзначити це те, що банки оцінюють ваші фінансові спроможності, аналізуючи ваш дохід, часто-густо лише офіційний. В той час як ломбарди оцінюють об’єкт застави. І це, насправді, фундаментальна відмінність.

Отже, давайте розглянемо почергово кожен з варіантів розвитку подій. І почнемо ми з Банку. Для початку, вам треба обрати банк, послугами якого ви будете користуватись. Впоравшись з цією задачею, ви приходите у банк та оформлюєте кредит або отримуєте кредитну карту.

 Варто зауважити, що вірогідність отримати кредит у банку не 100%, а отримавши кредитну карту, у більшості випадків, кредитний ліміт не буде вражати вас шаленими, чи навіть бажаними цифрами.

Проте, якщо ви порушите правила кредитування ви зіпсуєте собі кредитний рейтинг, що у свою чергу зробить з вас «злісного неплатника» в очах всіх інших банків. Іншими словами – ви не зможете більше користуватись послугами банків для отримання кредитів.

Ще одною деталлю, на якій варто загострити увагу, це відсоткова ставка після пільгового періоду. У кожного банку вона різна та зазвичай далека від того ж пільгового періоду.

Отже, підсумовуючи умови отримання банківської карти та ризики можна сказати, що цей варіант навряд чи можна вважати оптимальним для вирішення тимчасових фінансових труднощів.

Але що ж може на це запропонувати ломбард? Перше – це вірогідність отримання позики. Оскільки ломбард оцінює не рівень вашого доходу, а заставне майно. Враховуючи той факт, що ломбарди, зазвичай, приймають понад 200 видів застав вірогідність отримати кредит у ломбарді становить 99%, що значно перевищує такий самий показник у банків.

Безумовною перевагою ломбардів є швидкість прийняття рішення. Зазвичай на це у спеціалістів йде до 10 хвилин, що значно менше ніж у відділенні банків.

Ще одною перевагою ломбардів є те, що у цьому випадку ви ризикуєте лише заставним майном, яке, в разі порушення вами умов договору буде реалізовано. А це жодним чином не торкнеться вашого кредитного рейтингу.

Окремо варто відзначити, що у ломбарді на вас чекає гнучка система пролонгації кредиту, програма лояльності та різні святкові промокоди, що також значною мірою може полегшити фінансове навантаження.

Резюмуючи цей матеріал зауважимо, що безпечніше та швидше отримати позику під заставу майна у ломбарді ніж йти до банку.