0 800 30 30 32 Усі способи зв'язку
Звернення споживачів, повідомлення споживачів та інших осіб про належність споживача до захищеної категорії приймаються:
Гаряча лінія 0 800 30 30 32
Щодня пн-пт 8:00-21:00
сб-нд 8:00-20:00
дзвінок безкоштовний
FAQ
ua
ru
Як здати телефон у ломбард

Як здати телефон у ломбард

19.07.2023

Ломбард телефонів — установа, яка надає короткострокові позики під заставу мобільних телефонів. Ломбарди телефонів дозволяють одним людям швидко отримати гроші в борг, залишаючи мобільні гаджети як заставу, а іншим - купити телефон у ломбарді за вигідною ціною.

Як будується процес співпраці з ломбардом?

  • Все починається з оцінки речі. Власник пристрою, який бажає закласти телефон у ломбард, звертається до оцінювача установи. Той на підставі експертного висновку оцінює вартість та розрахунок припустимої суми кредиту. Фахівці враховують низку параметрів: модель, зовнішній стан, вік та ринкову вартість телефону.
  • Далі слідує безпосереднє оформлення позики. Оцінивши гаджет, співробітник ломбарду пропонує клієнту доступну суму кредиту, яку можна отримати під заставу мобільного пристрою. Позичальник зобов'язаний надати посвідчення особи: паспорт, права та інші документи на вимогу спеціаліста. Продати телефон у ломбард нескладно: досить бути повнолітнім та тверезим.
  • Підписавши договір про оформлення кредиту під заставу, можна взяти всю суму чи необхідну частину грошей, ніж переплачувати користування позикою.
  • Надання позики. Якщо позичальник погоджується з умовами, ломбард видає йому гроші готівкою або через переказ на банківську картку. Термін позики зазвичай обмежений і становить від кількох днів до місяця.

Клієнт, який прийшов здати телефон до ломбарду, має право продовжити термін користування кредитними грошима. Для цього потрібно сплатити відсотки за користування позикою за чинним договором та підписати нову угоду

Зберігання та безпека застави

Телефон, що у ролі застави, передається ломбарду для зберігання протягом усього терміну позики. Ломбард забезпечує безпеку та збереження заставного майна.

Зазвичай ломбарди приймають різноманітні моделі та марки телефонів, включаючи смартфони на базі iOS (Apple iPhone) та Android (Samsung, Xiaomi, Realme, OPPO, OnePlus, Sony, Huawei, Meizu, ASUS, Blackview, Motorola, DOOGEE і т.д.) . Однак можливості кожного ломбарду можуть відрізнятися, тому рекомендується зв'язатися з конкретним ломбардом або провести оцінку на офіційному сайті.

 

Перед тим, як продати телефон, варто визначитися, скільки можна виручити за свій телефон. Зазвичай враховують низку факторів.

  • Ринкова вартість: що вища ціна гаджета .на ринку, то більше вписувалося максимально можлива сума кредиту.
  • Модель і марка телефону: якщо у вас нова модель популярної марки, це позитивно впливає на коефіцієнти, що підвищують оцінку, і на максимально доступну суму кредиту.
  • Комплектація та аксесуари: за наявності додаткових аксесуарів, оригінальної упаковки, зарядного пристрою, це може серйозно збільшити вартість.
  • Зовнішній стан і працездатність: важлива безпека товарного вигляду апарату, наявність пошкоджень на корпусі, цілісність скла екрана. Оцінювач одразу визначає, наскільки коректною є робота камери, wi-fi, Bluetooth та інших його функцій.

 

Як приклад можна навести підсумки оцінки самих ходових моделей гаджетів:

За телефон Xiaomi Redmi 9A 2/32GB у хорошому стані, без функціональних дефектів, із коробкою, зарядкою ломбард телефонів дав позику на 2 652 грн.

Телефон Samsung SM-J3 2016 року у хорошому стані, без функціональних дефектів, із коробкою, зарядкою оцінюється в середньому у 2 015 грн.

Телефон Apple IPhone 7 32Gb у хорошому стані, без функціональних дефектів, із коробкою, зарядкою оцінюється в 4 368 грн.